2013. január 28., hétfő

Mikevan Helmi...


Avagy: "Jó helyen vagyunk mi??? ez tényleg egy rehab centrum? "

Enikővel 11 után egy kicsivel útnak indultunk, hogy 12re oda érjünk a megbeszélésre, ahol tisztáztuk a gyakorlati oktatásunk részleteit. Már épp majdnem odaértünk, mikor csörgött a telefonom h vmi sürgős páciens közbe jött és hogy menjünk inkább 4re. Hát mondhatom nem repdestünk az örömtől, de persze megértően hazafelé vettük az irányt.
A hirtelen kapott 2 óra szabadidőnket úgy döntöttük, hogy alvással töltjük, mivel Eninek nem volt vmi jó éjszakája, nekem meg nagyon is jó volt mert VASÁRNAP esti programként a The Tiger nevű helyen mértem fel a terepet, hogy milyenek is a finn bulik :D :P
Nah de negyed 4kor ismét útnak indultunk, és óramű pontossággal meg is érkeztünk a helyi "idősek otthonába".
2 kedves hölgy fogadott minket, majd az időpont egyeztetése után, körbe vezettek minket.
Az alsó szinten van egy tök  jól felszerelt konditerem, ami teli is volt : 60+os emberekkel. Mesélték h vmilyen chipes rendszerük van , személyre szólóan rá van töltve a tréning programjuk, ezt pontosan nem értettük h hogyan is működik de majd meg fogjuk nézni, ebben biztos vagyok. Nagyon nagyon fittek a finn emberek, összehasonlítva az idősebb korosztályt az otthonival, iszonyatosan nagy különbségek vannak.
Van egy nagyobb étkező lent, egy bácsi egy hatalmas képernyős tv-n nézte az aktuális műsort, mások beszélgettek. Be lettünk mutatva a lakóknak, akik nagyon kedvesen fogadtak minket, egy néni magyarul mondta h  "köszönöm szépen", egy bácsi pedig el kezdett velünk viccelődni angolul :)
Feljebb mentünk egy szinttel, ott már több szoba volt, persze mindenkinek saját szobája van, mindegyik előtt annak a fényképe van aki épp lakik benne, nagyon otthonos nagyon színes mindenhol fényképek :)
A legnagyobb az volt mikor elvezettek minket a saunába ami úgy van kialakítva h kerekesszékkel is be lehessen menni, és letusolni :D

Hát igen , úgy látszik lehet ezt így is csinálni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése